Proteïne hot chocolate
Proteïne hot chocolate
247kcal Per persoon
13g Eiwitten
29g Kh
9g Vetten
2g Vezels
Ingrediënten
- 15 gram pure chocolade, 75% cacao
- ½ sinaasappel
- 75 ml Griekse yoghurt (0% vet)
- 1 ½ eetlepel agavesiroop (23 ml)
- 400 ml halfvolle melk
- 20 gram cacaopoeder
- 2 eetlepels Brinta (10 g)
Zo maak je dit recept
Van warme chocolademelk kikker je weer helemaal op. Zeker als het buiten koud is!
- Hak de chocolade fijn.
- Boen de sinaasappel schoon en rasp 1 theelepel van de oranje schil heel fijn. Pers de halve sinaasappel uit. Meng de sinaasappelrasp in een kommetje met de Griekse yoghurt en een ½ eetlepel agavesiroop.
- Schenk de melk in een pan. Roer de cacaopoeder in een kopje los met het sinaasappelsap en schenk dit bij de melk. Voeg de Brinta en 1 eetlepel agavesiroop toe en klop alles met een garde door elkaar. Breng de melk op matig vuur al kloppend aan de kook en klop de melk lekker schuimig.
- Schenk de chocolademelk in wijde glazen en schep het yoghurtmengsel erop. Garneer met de gehakte chocolade.
Tip van FitChef
Hou je van een sterke chocoladesmaak? Voeg dan wat extra cacao toe aan deze hot chocolate.